Sint-Jozef  serviceflatsresidentie - Groepering van assistentiewoningen

In hartje Tongeren


De residentie Sint-Jozef biedt aangepast wooncomfort gecombineerd met de veilige zekerheid en het gemak van dienstverlening op maat.  Met meer dan 120 jaar ervaring in de ouderenzorg staat de vzw Bejaardenzorg Grauwzusters Limburg garant voor een kwaliteitsvolle aanpak.

De Sint-Jozef  residentie (een erkende 'groepering van assistentiewoningen - voorheen serviceflats) is gelegen in hartje Tongeren, op amper 100 meter van het winkelcentrum en de basiliek. Het complex omvat 70 comfortabele flats. De grootte van de flats variëren van 50 tot 79 m². De dagprijzen zijn als volgt:
*** flats  48 m²:               23,84  euro/dag;                                                                           *** flats  50 m²               26,99  euro/dag;                                                                         *** flats  53 m²:             29,17  euro/dag;
*** flats  75 m²:               39,96  euro/dag;
*** flats  79 m²:               42,66  euro/dag.  

Voor informatie over de kostprijs (wat omvat deze juist) scroll naar beneden.         

                                         Lees onze ABC-gids: klik                                    

Voor wie ?

Wonen in een 'assistentiewoning' (flat) houdt het midden tussen onafhankelijk wonen 'thuis' en het 'beschermd wonen' in een rusthuis.  Een groepering van assistentiewoningen bestaat uit individuele wooneenheden en een aantal gemeenschappelijke servicevoorzieningen.  In de flats wonen semivalide bejaarden die nog voldoende zelfredzaam zijn.  Zij kunnen alle cruciale dagelijkse handelingen grotendeels nog zelfstandig uitvoeren.

Wat bieden we ?

We komen tegemoet aan de behoeften van de resident op drie vlakken : een aangepaste huisvesting, een beschermde woonomgeving en ondersteunende diensten.

Zorgeloos wonen ...

... qua comfort

De vijftigtal flats hebben een oppervlakte van 50 m², de overige zijn groter (van 65 tot 79 m²). Allen beschikken over een comfortabele living, een (of twee) slaapkamer(s), een badkamer en een keuken met een kleine berging. Ergonomie staat centraal : bij het toilet zijn de nodige steunen geplaatst, het licht van de slaapkamer gaat automatisch aan en de douche is rolstoeltoegankelijk.  Een vijftal flats zijn volledig rolstoeltoegankelijk ingericht.  De keuken is gebruiksklaar en heeft standaard een microgolfoven en een ingebouwde koelkast. Er is ruimte voor een wasmachine.  Gordijnen zijn voorzien.  Tegen een beperkte vergoeding kan u uw auto parkeren op de campus (50,-euro/maand).

....

... qua veiligheid

Twee conciërges verzekeren het dagelijkse toezicht in het gebouw, zodat op het vlak van veiligheid niets aan het toeval wordt overgelaten.  Het oproepsysteem garandeert directe hulp bij noodwendigheid. 

... qua service

Bijkomende dienstverlening gebeurt op aanvraag.  U kan een beroep doen op poetshulp of verpleegkundige ondersteuning, waarvoor een vaste personeelsequipe ter beschikking staat.  In onze aangename polyvalente ruimte wordt het middagmaal gebruikt, dat echter ook op de kamer kan geserveerd worden.  Maandelijks worden een aantal terugkerende vrijetijdsactiviteiten aangeboden waarbij genieten en samenhorigheid voorop staan : een uitstap, het beweeg, beleef en ontmoetprogramma, gezellig tafelen, muziek voor jong en oud....  De woning assistent is wekelijks aanwezig om te ondersteunen bij noden en behoeften. 

Kostprijs 

De kostprijs van de flats is boven weergegeven. Hierbij inbegrepen zijn het woonrecht, de burgerlijke aansprakelijkheid en brandverzekering, huisvuilbelasting en taksen.  Verwarming, water en electriciteit worden individueel verrekend via een voorschotfactuur van 67 /maand met jaarlijkse afrekening.  Elke dag kan u een middagmaal verkrijgen aan 5,- . 

Van assistentiewoningen/serviceflats naar het rusthuis/woonzorgcenturm: een kleine 'grote stap' 

In een flat ligt de klemtoon op zelfstandig wonen.  De zorgverlening dient bijkomstig, incidenteel of beperkt in tijd te zijn.  Wanneer u als bewoner na verloop van tijd meer zorg nodig hebt, dan kunt u naadloos doorstromen naar het woon- en zorgcentrum Sint-Franciscus.  Uiteraard in nauwe samenspraak met uzelf en uw familie.  Als serviceflatbewoner geniet u voorrang in onze woonzorgcentra (indien u voldoet aan de criteria van zorgbehoevendheid en indien u minstens 8 maanden verbleef op onze flats)

Onze flats hebben een uitgesproken voordeel :

 op wandelafstand van het winkelcentrum; 

 24u/24u permanentie door een woningassistent; 

 Meer dan 120 jaar ervaring in de ouderzorg...

Getuigenissen

"Ik ben naar Sint-Jozefresidentie gekomen omwille van de veiligheid, de zekerheid dat er directe hulp is in geval van nood. Wij zijn omringd, maar toch volledig zelfstandig.  Ook de aangeboden diensten kan ik appreciëren : ik moet mij nergens meer zorgen om maken." - Jean Tomsin 

"Ik vertoef hier vanaf het eerste ogenblik en geniet van het comfort.  De flat is voldoende ruim en waar vind je in het midden van de stad een dergelijke mooie tuin ? Ik waardeer ook de gezellige, ongedwongen sfeer tussen de bewoners.  Ik heb terug een rijker sociaal leven gekregen : eenzaamheid ken ik niet langer." - Josette Leonard 

"Wij hebben gekozen om in een residentie te komen wonen om niet langer huishoudelijke zorgen te hebben.  Door de grotere regelmaat in ons leven zijn wij ook rustiger geworden.  Er heerst hier een serene sfeer die wij in de herfst van ons leven kunnen appreciëren.  Wij hebben de juiste keuze gemaakt." - Jean en José Neven 

 

 
Uitbreiding Welzijnscampus Riemst 
  Lees meer