Dagzorgcentrum De Schakel Tongeren

Wijngaardstraat 16 te 3700 Tongeren  - 012/ 39 49 33   


Ondanks alle inspanningen die geleverd worden voor de opvang van een thuisverblijvende zorgbehoevende oudere zijn er dagen en momenten waarop dit zwaar valt voor de naaste partners of de familie.   Op dat ogenblik kan een dagzorgcentrum een oplossing bieden. 

De keuze voor een dagzorgcentrum is minder ingrijpend dan een definitieve opname omdat men enkel overdag in het centrum verblijft en 's avonds naar huis terugkeert. De familie of de partner die instaan voor de dagelijkse zorg krijgen zo de kans om de zorg even los te laten.  In een dagzorgcentrum bepaalt men, naargelang de behoefte, zelf de bezoekfrequentie. 

In het centrum worden aangepaste verpleegkundige en paramedische zorgen aangeboden.  Men kan er zijn leeftijdsgenoten ontmoeten en er wordt gezorgd voor een zinvolle dagbesteding.  In het dagverzorgingscentrum verblijven gebruikers die geen intensieve medische behandeling en toezicht nodig hebben, maar wel behoefte aan (re-)activering, verpleging, verzorging, toezicht en/of begeleiding in de activiteiten van het dagelijkse leven. Ook dementerende bewoners zijn welkom (zonder echter frequent storend gedrag te vertonen)

Het dagzorgcentrum, dat erkend is voor 13 plaatsen,  is gelegen in het nieuwe gebouw van de serviceflats in de Wijngaardstraat te Tongeren. Het dagzorgcentrum is gezellig ingericht en bestaat uit verschillende ruimten: een hobbyruimte voor allerhande activiteiten, een ingerichte keuken waar voor de liefhebbers wordt gekookt, een rustruimte met relaxzetels, een doucheruimte, ...

Men kan er elke weekdag terecht van 8u 30 tot 17 uur (uitgezonderd op feestagen). 
Tijdens de middag wordt een warme maaltijd aangeboden. De voeding is gevarieerd en aangepast aan de noden van de bezoeker. Het dagzorgcentrum regelt het vervoer via een overeenkomst met een taxibedrijf die ook rolstoellen kan vervoeren. Hiervoor is een getrapte bijdrage voorzien naargelang het aantal ritten per week (gemiddeld 8,-euro/dag).

 

Het verblijf in het dagzorgcentrum wordt u aangeboden tegen een globale kostprijs van 22,18   per dag (inclusief maaltijden, exclusief vervoer). Het dagzorgcentrum beschikt over eigen rolstoeltoegankelijk busvervoer. 1/week: 9,34 euro // 2 keer per week: 18,69 euro // 3 keer per week: 24,68 euro // 4 keer per week: 28,48 euro // 5 keer/week: 30,13 euro

 

 
Uitbreiding Welzijnscampus Riemst 
  Lees meer